Hi, wat leuk dat je er bent! 
 

Bio Lexar 

De kern van Lexar is Alex Hamming. Hij schrijft alle liedjes. Met een voorliefde voor Nederlandstalig én dansbare muziek, maakt hij songs in een geheel eigen stijl. Hij put daarbij uit zijn jarenlange ervaring als zanger en componist. Je hoort zijn rijke muzikale bagage dan ook terug in zijn werk.


Wat alle nummers kenmerkt zijn de veelal poëtische teksten en ritmische zanglijnen.
Samen met zijn eigenzinnige manier van componeren en zijn warme, herkenbare stemgeluid, weet Lexar een aangename sfeer neer te zetten.

 

Zijn broer Erwin, de ‘oren’ van Lexar, creëert bij elk nummer een sound en opbouw die het karakter van het lied versterken. Hierdoor worden nummers nog pakkender en eigen.
Ook Erwin, die al jaren actief is als DJ en producer, grijpt daarbij terug op een rijk gevulde koffer met muzikale bagage.


Op het podium wordt Lexar versterkt door Gerjan Kelder. Een doorgewinterde muzikant die tijdens optredens diverse instrumenten bespeelt en een deel van de backing vocals voor zijn rekening neemt.


De live act wordt verder verrijkt met unieke achtergrond projecties. Deze projecties zijn gemaakt door VJ Wendy Eggen, een van de huis VJ’s van poppodium Simplon in Groningen. Wendy maakte ook de videoclips voor Als alles lekker loopt, Op hol en Jij springt eruit. 

still6
still12
still10
still5
still2